________________________

Publik Picnic
Haver som steder for kritik,
kultur og socialitet

Public Picnic er en række arrangementer, der udforsker  hvordan man kan bruge, udforme eller midlertidigt indtage offentlige rum. Alle er velkomne både som publikum og producent.

Den første række af PP foregår på et af de flotteste vilde naturområder på ydre Nørrebro. Fra grunden kan man se højbanen og boligblokkene i Lundtoftegade.

Arrangeret af Nis Rømer, publik
Vel mødt!
Publik Picnic 3

Tid: Sønd. d. 28. oktober, kl 14:00
Sted: Tikøbgade

Program
14:00 Åbning
14:30 Performance af Rosa Marie Frang
15:00 Musik med Snöleoparden og Henning Frimann
15:30 Suppe mv

Kunst ved:  
Lise Skou
Annette Sletnes
Hartmut Stockter

Tikøbgade; ved den røde prik.
Projektet er støttet af  kulturpuljen Nørrebro Park og af Københavns kommunes Lokalkulturpulje

________________________________ PP3

Hartmut Stockters naturundersøgelsesredskab i funktion til åbningen af Publik Picnic 3
Se flere værker her: www.hstockter.de



Performance af Rosa Marie Frang der råbte et uddrag af TV-nyhederne: "Tv-Nyhederne Vol. 3"
Læs det
her (Pdf)




WEED VALUE af Lise Skou
Det danske landskab har sine egne ressourcer og sin egen helt uvurderlige genbank. Ved forladte bygninger, i vores baghaver og baggårde, på de forladte pladser i byerne, som har fået lov at ligge uregulerede hen. Her vokser de med deres oprindelige dna og formerer sig lige så længe vi har omtanke til at passe på dem og bevare de steder, hvor de kan få lov at vokse.

Disse såkaldte ”reliktplanter” ("det efterladte", rester af tidligere plantesamfund, som er bevaret i små, klimatiske lommer, hvor nichebetingelserne gør deres overlevelse mulig) er spontane efterkommere af nytteplanter i mange led fra dengang de blev indført – for manges vedkommende i den tidlige Middelalder: Gul Burre, Katost, Kongelys og den nærmest emblematiske lægeplante Bulmeurten og Gederams, Skarntyde, Vejbred, Sæbeurt og Skvaderkål. De er alle blandt 270 nulevende og registrerede arter indført til landet fordi befolkningen havde hårdt brug for dem. Nogle af dem som lægeplanter andre som kostplanter eller krydderurter. 70 af disse arter er alvorligt truet af udryddelse.

De står for at blive fordrevet af rengøringsvanvid og bebyggelse, sprøjtemidler og perlegrus. Mekanisk græsslåning høvler de gamle planter af stor etnobotanisk værdi ned til græsrodshøjde. Misforstået kompletteringstrang ødelægger disse kultur botaniske lokaliteter som voksesteder. 

De er alle meget anvendelige som naturmedicin eller som ingredienser i madlavning. En stor del af dem vokser i området ved Tikøbsgade, der således rummer en hel række unikke råvarer. Gule skilte i området markerer deres voksesteder og giver en række opskrifter på retter, hvori de indgår. Velbekomme.
Download plakaten med opskrifter og research (Pdf)



I mine projekter ved Public Picnic 1+3 har jeg udforsker muligheden for at anvende lokale råvarer fra naturen på grunden ved Tikøbgade på Nørrebro til fremstilling af mad til deltagerne. Projekterne Æblekage og Hyldebærsaft er en videreførelse af en pragmatisk strategi som mange kunstnere gennem tiden har tilegnet sig som en konsekvens af at leve på marginalerne af samfundet økonomisk og materielt. Projektet forholder sig til diskursen omkring forholdet mellem by og fødevareproduktion, men er også en konsekvens af min barndom og opvækst der nærheden til naturen var centralt. Anette Sletnes 2007
Læs opskrifter og se flere billeder



Snöleoparden og Henning Frimann byggede musik på stedet med hjemmelavede instrumenter og en elektronisk guitar fra Pakistan.


________________________________ PP2

Still fra In da club af Sonja Lillebæk Christensen, filmen omhandler bl.a. mænds midlertidige fællesskaber i klubber og foreninger

Publik Picnic 2
Tid: Søndag d. 7. oktober kl 18:00 hvor der er grill og mad
Filmene starter kl 19:00
Sted: Tikøbgade, Nørrebro 
Open Air film med Sonja Lillebæk Christensen, der præsenterer:

In da club (2007) (11 min) &
Just a man (2003) (30 min)





________________________________PP 1

fra gåtur med biolog Nils Grøngaard

Publik Picnic 1
Tid: Søndag d. 16. september
kl 14:00 og frem

Sted: Tikøbgade på Nørrebro

Program:
14:00 Åbning

14:30 Ukrudt og insekter, mini gåtur med biologen Nils Grøngaard


15:00 - Frøbank ved Camilla Berner
-spiselige planter en guide v Lise Skou
- Æblekage fra grunden
Anette Slettnes + Frie æbler ved Nis Rømer

18:00 Grill, tag med til grillen, der vil være brød og salat

....og meget mere, programmet opdateres løbende.  Alle er inviterede både som publikum og producenter, tag evt din skruemaskine med og byg en bænk eller andet.

Blandt deltagerne var:
Joen P-Vedel, Camilla Berner, Anette Sletnes, Kevin Lytsen, Nis Rømer, Nils Grøngaard og Jon Paludan.




Æblekage fra grunden, ukrudts vandring, frøbank, Django Reinhardt, tag din skruemaskine med og byg selv, grill, marginale æbler, offentlige rum, interkulturelle haver.



Tikøbgades dyr og planter, en gåtur med Nils Grøngaard
Klik for lyd og et slideshow af turen.



"Medbring en ghetto-blaster og en cd eller kassette-baand med Django Reinhardt, han er altid fin at lytte til, paa piknik eller omkring et baal i alverdens ikke-steder! udover at vaere en gudsbenaadet jazz guitarist har han ogsaa en skoen historie; han var foedt i Belgien og boede det meste af sin ungdom i en sigoejner-lejr et sted i udkanten af Paris. som 18- aarig overlevede han med noed og naeppe da en brand rasserede den campingvogn som han delte med hans foerste kone, Bella. Bella lavede og solgte blomster lavet ud af celluid og papir, og deres hjem var fyldt med disse brandfarlige materialer. de var begge meget fattige og branden tog alt hvad de ejede. hans fingrer var udulige, doktorne ville amputere hans ben og mente at han aldrig var i stand til at spille guitar igen, men paa mirakuloes vis (saadan Django!) formod han at genoptraene hans teknik, og fandt hurtigt ud af at han kunne blive endnu bedre en foer. en stor karriere laa nu for doeren, og han kom da ogsaa paa turné med Duke Ellinton i Amerika, men han var altid lidt af en saerling, og var kendt blandt fans og managere som enorm uforudsiglig, ofte dukkede han aldrig op til udsolgte koncerter fordi han hellere ville gaa en tur i haven eller paa stranden. alligevel er han idag betragtet som en af de allerstoerste jazz guitarister, og lidt af en personlig helt at mindes. spil ham, hvis lejligheden byder sig."

Joen P-Vedel




Google 3D Warehouse Cultural Heritage
3D models by Google, TexasTrey, GG google guy, cicipopo, obi-weeee, MIX, DJ MASDR, mel, Hirumavi, Angry Kangeroo, dandis, amilagroso, RodneyBruce.
Jon Paludan, 2007
se mere her: www.jonpaludan.net



Camilla Berner; Frøbank af Tikøbgade grunden


BACK TO NATURE
- Et Astersbed.
Af Kevin Lytsen

Her i september er det tid til udplantning af Asters, som blomstrer i sensommeren.


De asters, vi kan købe i potter hos blomsterhandleren, er tænkt som prydplanter til indendørs brug, og selve planten er meget lav. Det skyldes, planten manipuleres og tilpasses til vindueskarmen ved hjælp af såkaldte "stråforkortere".

Hvis en sådan Asters plantes ud, vil den visne i oktober/november. Den kommer dog igen til foråret og blomstrer på ny i juli/august/september. Og her kommer det fantastiske... Nu i sin oprindelige version hvor den i stedet for 20 cm. bliver minimum 60 cm. men visse sorter bliver helt op til 150 cm.

Med andre ord kræver planten sin natur tilbage. Præcis som området ved Tikøbsgade, Nørrebro gør det.

Planten breder sig hurtigt, og hvis der plantes Asters i forskellige farver bliver farvevariationen større og større med årene, da planterne bestøver hinanden på kryds og tværs og dermed skaber planter i nye nuancer.



Nis Rømer: Frie æbler: En af tre kasser æbler plukket fra ikke regulerede offentlige rum i Tikøbgade, på Krudtløbsvej og Christiania, med individuelle beskrivelser af stederne og æblerne.
________________________________PP 0

Folk fra kvarteret var med til at rydde grunden for skrald der gennem årene havde hobet sig på på grunden. Siden blev der plantet. Her Katrine og Jesper der sætter en Basilikum ud. Tricket for at få den til at gro er at skille planterne fra hinanden og give dem mere plads at vokse på. 


DIY legeplads. 


Jesper Åbille plantede mynte i bildæk fundet på grunden. 


Der lå en del materialer allerede på grunden vi lagde dem frem så vi kunne få et overblik
.


Efter Idé af Camilla Berner var det eneste indgreb vi lavede at trampe og klippe nogle stier ind i ukrudtet så grunden blev åbnet op. Der blev lavet en bålplads og bygget bænke med hjælp fra venner og familie.


Hullet i hegnet blev fixet op.