PROJEKT ARKIV

Mass and Order
Reform
As I Was Moving Ahead
Radical Ruptures
Giving Harbor
Black Box Garden
Taler til folket

Os Dem Demos
Public Picnic

Public Address
Fordi du fortjener det!
Interventionist Art in the Age of Enterprise Culture
Surface Tension_Copenhagen
How do you belong?
Action Gallery
OBS!
Hot Summer of Urban Farming
Sid Ned!
Gåafstand / Walking distance
The expanded notion of public art
Mo-nu-ment


KONTAKT

Om publik


tilmeld nyhedsbrev

 


In EnglishG I V I N G  H A R B O R
- Et kunstprojekt af Brett Bloom i samarbejde med Trampolinhuset i Københavns Havn.


Tid: 12. September – 15. Oktober, 2011
Sted: Kalvebod Brygge 5-33 (overfor Havneparken), København V
Åbningsfest: fredag 16. September kl. 15-17 i Havneparken (ved det omvendte skib lige ved Islandsbrygge Kulturhus).

Giving Harbor er et kunstprojekt, der giver stemme til mennesker, som har svært ved at komme til orde i den offentlige debat.

I fællesskab med brugere af Trampolinhuset, et kulturhus for asylansøger, og VisAvis, et tidsskrift lavet af danskere og asylansøgere, har den amerikanske herboende kunstner Brett Bloom fundet frem til en række udsagn fra danske asylansøgeres oplevelse af at være i Danmark.

Udsagnene bliver hængt op langs kajen i Københavns Havn i form af et simpelt bogstavsystem, som kan ses på lang afstand. Igennem en måned fra 12. september til 15. oktober vil den manuelle lysavis skifte flere gange.

Giving Harbor er et engelsk udtryk for at give husly og beskyttelse til trængende. Projektet ønsker på sin egen konfronterende og poetiske måde at lade de personer, der udgør emnet for debatten komme til orde for dermed at give en uddybet forståelse for deres situation og hvordan vi i dagens Danmark modtager mennesker på flugt. Giving Harbor aktualiserer dermed spørgsmålet om hvem
der er impliceret og ekskluderet i vores nationale fællesskab.

Brett Bloom er inviteret af organisationen publik til at producere Giving Harbor. Det vil være det første i en række af projekter, hvor Brett Bloom vil bruge det udviklede bogstavsystem til at give stemme til marginaliserede grupper i Danmark.

For yderligere oplysninger samt pressebilleder i høj opløsning kontakt:
Johanne Løgstrup på tlf.: 6088 1540 / e-mail: johanne.loegstrup@publik.dk

Projektet er finansieret af Statens Kunstråds Billedkunstudvalg og Københavns Kommunes Billedkunstudvalg
_______________________________________________________________________________

Fakta:
Trampolinhuset er et non-profit, selvorganiseret og brugerstyret kulturhus, hvor asylsøgere, udokumenterede indvandrere og danske borgere kan mødes, udveksle erfaringer og lære af hinanden på ligeværdig vis. Huset ligger på Nørrebro i det centrale København og blev oprettet i oktober 2010 af mere end 100 frivillige asylsøgere og danske asylaktivister som reaktion på Danmarks uretfærdige og umenneskelige flygtninge- og asylpolitik. VisAvis er et tidsskrift, der har til huse i Trampolinhuset og er lavet af danskere og asylansøgere, med fokus på migration og asyl. www.trampolinehouse.dk

Brett Bloom er kunstner, forfatter og arrangør. Primært udfoldes hans arbejde i kunstnergruppen Temporary Services. Temporary Services producerer udgivelser, offentlige kunstprojekter, store kampagner og eksperimentelle sociale situationer. Betoningen mellem kunstpraksis og kreativt engagement er irrelevante for gruppen. Temporary Services driver forlaget og online-boghandlen Half Letter Press. Brett Bloom bor og arbejder i Danmark og er ansat som underviser på Det Jyske Kunstakademi.

publik er en organisation, der producerer kunstprojekter til Københavns offentlige rum, der vedrører aktuelle samfundsmæssige forhold
og problematikker. publik har eksisteret siden 2005.

_______________________________________________________________________________


Giving harbor is an art project by artist Brett Bloom (US) in collaboration with Trampolinhuset in the harbor of Copenhagen from 12. September to 15. October.

Giving Harbor consists of a sign system for placing phrases, generated in close collaboration with selected community and activist organizations, in the spaces of the Copenhagen harbor. The first set of phrases are produced in collaboration with Trampolinhuset, a community space for asylum seekers in Copenhagen’s Nørrebro, and VisAvis magazine.

_______________________________________________________________________________
Download the pressrelease HERE
Read Brett Blooms Blog HERE