PROJEKT ARKIV

Mass and order
Reform
As I Was Moving Ahead
Radical Ruptures
Giving Harbor
Black Box Garden
Taler til folket

Os Dem Demos
Public Picnic

Public Address
Fordi du fortjener det!
Interventionist Art in the Age of Enterprise Culture
Surface Tension_Copenhagen
How do you belong?
Action Gallery
OBS!
Hot Summer of Urban Farming
Sid Ned!
Gåafstand / Walking distance
The expanded notion of public art
Mo-nu-ment


KONTAKT

Om publik


tilmeld nyhedsbrev

 


In English


Se hvad der sker på "bureau publik" her
Dokumentation: Eva la Cour | Henriette Heise | Frans Jacobi | Berit Nørgaard | Christian Schmidt-Rasmussen

HENRIETTE HEISE
Vagt og skygge
Installation
Inden for porten til Læssøesgade 3 er der på muren placeret en ‘vagt’ af et parti hvide fliser i menneskestørrelse. Med sit bidrag til REFORM reflekterer Henriette Heise over vores trang til systemer, reformer, love og kontrol. I stedet for at komme med et reformforslag placerer Heises værk sig et sted midt mellem systemerne og det der ikke kan kontrolleres. Fra dette sted er der en glidende overgang mellem institutioner og systemer som gør os trygge og glade, til systemer der undertrykker og kontrollerer. Parforholdet og familien er et sådant eksempel hvor der sker et gradvist skifte mellem kærlighed og kontrol, kontrol og kærlighed. Som med den rigdom af gråtoner der findes mellem hvid og sort, er overgangen så glidende at man ikke kan se hvor det ene stopper og det andet begynder.
Sådan er det også med vagten der hele døgnet er i en dialog med solens lys, de omkringliggende huses skygger, nattens mørke og det elektriske lys som bevæger sig over muren. 

Henriette Heise er billedkunstner og arbejder med en lang række af metoder der kombinerer materielle undersøgelser af det intime og poetiske med et begær efter at udfordre vores sanser og det æstetiske sprog.