PROJEKT ARKIV

Mass and Order
Reform
As I Was Moving Ahead

Radical Ruptures
Giving Harbor
Black Box Garden
Taler til folket
Os Dem Demos

Public Picnic

Public Address
Fordi du fortjener det!
Interventionist Art in the Age of Enterprise Culture
Surface Tension_Copenhagen
How do you belong?
Action Gallery
OBS!
Hot Summer of Urban Farming
Sid Ned!
Gåafstand / Walking distance
The expanded notion of public art
Mo-nu-ment


KONTAKT

Om publik


tilmeld nyhedsbrev

 


In English




[de'mos'] fra græsk; folket, befolkningen


Et kunstprojekt der undersøger hvordan krigen mod terror og de efterfølgende anti-terrorpakker har påvirket offentlige rum og medier.

Værkerne vil være at finde i offentlige rum i København fra lørdag d. 14. februar 2009 og frem.

I forbindelse med projektet udgives en avis, som kan downloades her på siden.


OS DEM DEMOS er støttet af Kunstrådets Billedkunst- udvalg og Københavns Kommunes Billedkunstudvalg.

Download
Pressemeddelelse (pdf)
Flyer (gif)


Kunstnere
C. C. Hald
Jakob Jakobsen
Emil Madsen Brandt*
Gåafstand/Nis Rømer &  Pia Rönicke


Emil Madsen Brandt
Emil Madsen Brandts bidrag består af to plakater med poesi af de persiske litterære skikkelser Sa’di Shirâzi og Mowlânâ Jalâl Od-Din Mohammad Balkhi. Plakaterne præsenterer hver et digt på persisk og indeholder ud over en dansk oversættelse også en kort biografisk note om de to forfattere.

Sa’di og Mowlânâ var aktive i 1200-tallet, men selv i dag er deres værker folkekære og populære i den persisksprogede verden, hvor de læses og reciteres af folk fra mange forskellige dele af samfundet. Digterne var begge troende muslimer og udtrykte med afsæt i denne identitet idéer, der i vores del af verden i dag opfattes som udpræget vestlige. Deres humanistiske idealer har haft stor indflydelse på den folkelige kultur i Iran, men også i Europa har fremtrædende tænkere haft interesse for Sa’dis poesi.

Med sine plakater ønsker Emil Madsen Brandt at nuancere mediernes stereotype repræsentationer af muslimer, islam og den diffuse forestilling om en mellemøstlig trussel. I medierne skabes der ofte et indtryk af muslimer som repræsentanter for en særligt aggressiv kultur med værdi- og normsæt, der står i diametral modsætning til danske værdier. I et særegent visuelt sprog adresserer plakaterne det simplificerede og essentialistiske kultursyn, der ligger til grund for forestillingen om ’os’ og ’dem’. Plakaterne vil være at finde i Københavns byrum fra den 14. februar.