PROJEKT ARKIV

Mass and Order
Reform
As I Was Moving Ahead
Radical Ruptures
Giving Harbor
Black Box Garden
Taler til folket
Os Dem Demos

Public Picnic

Public Address
Fordi du fortjener det!
Interventionist Art in the Age of Enterprise Culture
Surface Tension_Copenhagen
How do you belong?
Action Gallery
OBS!
Hot Summer of Urban Farming
Sid Ned!
Gåafstand / Walking distance
The expanded notion of public art
Mo-nu-ment


KONTAKT

Om publik


tilmeld nyhedsbrev

 


In English
[de'mos'] fra græsk; folket, befolkningen


Et kunstprojekt der undersøger hvordan krigen mod terror og de efterfølgende anti-terrorpakker har påvirket offentlige rum og medier.

Værkerne vil være at finde i offentlige rum i København fra lørdag d. 14. februar 2009 og frem.

I forbindelse med projektet udgives en avis, som kan downloades her på siden.


OS DEM DEMOS er støttet af Kunstrådets Billedkunst- udvalg og Københavns Kommunes Billedkunstudvalg.

Download
Pressemeddelelse (pdf)
Flyer (gif)


Kunstnere
C. C. Hald
Jakob Jakobsen*
Emil Madsen Brandt
Gåafstand/Nis Rømer &  Pia RönickeJakob Jakobsen
Jakob Jakobsen tager udgangspunkt i anti-terrorlovgivningens grundlæggende sigte, der vedrører fastholdelse af samfundsordenen. Lovpakken er særdeles vag i formuleringerne, hvilket gør at handlinger i det offentlige rum meget let kan betragtes om lovovertrædelse af terrorparagrafferne; det kommer an på øjnene der ser.  På den måde giver anti-terrorlovenes åbne formulering myndighederne mulighed for at bruge den efter forgodtbefindende. Som respons til dette har Jakob Jakobsen lavet et en redskabskasse som; hvis den tages i brug på en særlig måde - kan forstyrre den offentlige orden. Pakken består af en række klistermærker, der kan ændre og fordreje betydningen af trafikskilte. Klistermærkerne mimer almindelige trafikskiltes form og format og kan, hvis klistres henover trafikskilte, ændre deres fremtræden ved at give dem nye betydninger og skævvride deres budskaber, da teksterne er sammensat af ord hentet direkte fra anti-terrorlovgivningen. Ved at lægge vægt på en poetiske fordrejning af teksten fra terror-loven kommer skiltene til at få nye betydninger.
    
Projektet peger på det frygttema, der udgør omdrejningspunktet for antiterrorlovgivningen. Potentielt er vi alle kriminelle og terrorister og kan producere bomber af det, vi har stående under køkkenvasken. Principperne i en retsstat bygger netop på tillid mellem stat og borgere, og kun en desperat statsmagt forsøger at kontrollere befolkningsgrupper gennem kriminalisering. Redskabskasserne vil blive præsenteret på et mindre seminar, der afholdes i forbindelse med lanceringen af projektet og herefter vil de blive distribueret gennem uformelle netværker så længe lager haves.

For nærmere information følg med her på hjemmesiden.