PROJEKT ARKIV

Mass and Order
Reform
As I Was Moving Ahead

Radical Ruptures
Giving Harbor
Black Box Garden
Taler til folket

Os Dem Demos

Public Picnic

Public Address
Fordi du fortjener det!
Interventionist Art in the Age of Enterprise Culture
Surface Tension_Copenhagen
How do you belong?
Action Gallery
OBS!
Hot Summer of Urban Farming
Sid Ned!
Gåafstand / Walking distance
The expanded notion of public art
Mo-nu-ment


KONTAKT

Om publik


tilmeld nyhedsbrev

 


In English
[de'mos'] fra græsk; folket, befolkningen


Et kunstprojekt der undersøger hvordan krigen mod terror og de efterfølgende anti-terrorpakker har påvirket offentlige rum og medier.

Værkerne vil være at finde i offentlige rum i København fra lørdag d. 14. februar 2009 og frem.

I forbindelse med projektet udgives en avis, som kan downloades her på siden.


OS DEM DEMOS er støttet af Kunstrådets Billedkunst- udvalg og Københavns Kommunes Billedkunstudvalg.

Download
Pressemeddelelse (pdf)
Flyer (gif)


Kunstnere
C. C. Hald
Jakob Jakobsen
Emil Madsen Brandt
Gåafstand/Nis Rømer &  Pia Rönicke*


Fra gåturen anti-terrorens arkitektur ved højesteret.
Alle ture dokumenteres på Gåafstands hjemmeside

Gåafstand/ Nis Rømer & Pia Rönicke
Med projektet Gåafstand har de to billedkunstnere Pia Rönicke & Nis Rømer gennem de sidste 3 år arrangeret en række gåture rundt omkring i København. Gåafstand er en slags uformel gåklub for alle med interesse i det urbane rums infrastruktur og udvikling. På gåturene undersøges, registreres og kortlægges byen.

I forbindelse med OS DEM DEMOS organiserer Gåafstand tre ture, der tager udgangspunkt i antiterrorpakken og dens relation til den lovgivende, den dømmende og den udøvende magt. De tre gåture har hver sin guide, der vil fortælle om særlige aspekter vedrørende forholdet mellem lovgivning og offentlighed. Gåturene adresserer vores retssikkerhed som borgere og undersøger, hvilke konsekvenser antiterrorlovgivningen har for vores tilstedeværelse og ageren i offentlige rum.

Antiterrorens arkitektur
Den første tur, der foregår i bus, vil se på den arkitektur, der rummer de administrative instanser, som indgår i udøvelsen af antiterrorlovgivningen. Vi vil besøge institutioner som Udlændingeservice, Politi, PET og andre instanser, der er med til at administrere lovændringerne. Vi vil også overveje, hvordan antiterroren aktualiseres i byrummet gennem terrorsikring af bygninger og lignende.
Tid: 14. februar kl. 11:30-13:30
Mødested: Busholdepladsen ved Christiansborg
Guide: Arkitekt Merete Ahnfeldt-Mollerup
Tilmelding: info@publik.dk

Efterretninger
Denne gåtur ser på, hvordan overvågning er blevet en integreret del af vores hverdag. Omdrejningspunktet er de steder i København, der allerede er kameraovervågede, og de områder, hvor Københavns Kommune har planer om at placere overvågningskameraer. På turen vil vi diskutere, hvordan overvågningskulturen både som konkret og symbolsk instans, dvs. både det reelt at blive overvåget såvel som forestillingen om det, påvirker vores måde at opholde og bevæge os i offentlige rum på. Deltagerne vil blive opfordret til at iføre sig en klap for øjet som en metafor for kameraets enøjethed, hvilket vil synliggøre os som mistænkelige subjekter i gadebilledet.
Tid: 15. februar kl. 13
Mødested: Trappen til Københavns Rådhus
Guide: Birgitte Kofod Olsen, jurist og vicedirektør ved Institut for Menneskerettigheder.

Fremfør beviset
Den tredje tur går til en domstol i København for at rejse spørgsmål omkring antiterrorpakkerne og deres indvirkning på retsstaten. Vi vil lave en form for høring, hvor de medvirkende på gåturen får mulighed for at spørge ind til antiterrorpakkens betydninger. Vi vil undersøge, i hvor høj grad domstolene har en selvstændig rolle, og hvordan magtens tredeling fungerer i Danmark, historisk såvel som i dag.
Tid:  22. februar kl. 13.00
Mødested: Københavns Byret, Nytorv 25, København K
Guide: Thomas Bugge, jurist

Turene foregår i en uformel tone og alle er velkomne. For yderligere information om Gåafstand se www.gaaafstand.blogspot.com